dissabte, 7 d’abril del 2012

Definir la miniatura per mostrar al Facebook

És ben cert que quan es comparteix un enllaç a Facebook sovint apareixen miniatures no desitjades o no n'apareix cap. Com es pot predeterminar la miniatura que farà servir Facebook??

Molt senzill. Facebook triarà la miniatura que estigui determinada pel metatag 'image_src'. Això significa que si definim aquesta etiqueta en relació a una imatge a la capçalera del nostre blog, sempre que l'enllacem, es mostrarà aquesta imatge com a miniatura. Per a fer això, hem d'anar a la part de codi font que defineixi el nostre blog (cada servei de blogs té les seves interioritats característiques) i posar el codi següent entre les etiquetes <head> i </head>. Haurem de posar-hi la url de la imatge que desitgem que sigui la miniatura.

<link href="URL_DE_LA_NOSTRA_IMATGE" rel="image_src" />

Què passa si volem que cada entrada que escrivim tingui la seva pròpia imatge?? Doncs el que hem de fer és definir aquesta etiqueta al codi font de l'entrada que estem escrivint. A l'editor de l'entrada acostuma a haver-hi un editor HTML. Entrem a l'editor de codi HTML i a l'inici del codi hi copiem el següent codi, inserint-hi la url de la imatge que desitgem que sigui la miniatura.

<head>
<link href="URL_DE_LA_NOSTRA_IMATGE" rel="image_src" />
</head>

Amb aquest codi, en cap cas mostrarem la imatge que definim com a miniatura a dins de l'entrada, per tant, aquest codi serà totalment transparent. Aquesta característica ens permetrà definir una miniatura per a Facebook diferent de les imatges que vulguem que siguin a dins de l'entrada del blog, si és que així ho volem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada